تالار گفتگوی دانشگاه صنعتی همدان
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةجستجوأحدث الصورثبت نامورود

 

 مباحثی در مورد IT

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
نويسندهپيام
hut
مدیر بخش فناوری اطلاعات
مدیر بخش فناوری اطلاعات
hut


تعداد پست ها : 38
دانشگاه : صنعتی همدان
رشته دانشگاهی : فناوری اطلاعات
تاریخ عضویت : 2010-08-30

مباحثی در مورد IT Empty
پستعنوان: مباحثی در مورد IT   مباحثی در مورد IT Empty2010-09-06, 17:10

- دوره های تخصصی IT از چه زمانی شروع شود بهتر است؟


به نظر من از همان سال اول باید دوره های تخصصی شروع شود که البته این به تعریف شما از دوره های تخصصی بستگی دارد. برای مثال دانشجوی سال اول باید دوره های Office را حتما بگذراند. در سال دوم انتظار این است که با مطالعه بتواند در حد وبلاگ نویس ظاهر شود و یا سایتی استاتیک بتواند طراحی کند و هم این که با نرم افزارهای خاصی کار کرده باشد


مثلا نرم افزار کنترل پروژه. در سال سوم انتظاری که از دانشجوی IT وجود دارد این است که بتواند سایتهای پویا که با ASP یا PHP مبتنی بر بانک های اطلاعاتی نوشته می شود طراحی کند و کار با بانک های اطلاعاتی را یاد بگیرد و همچنین کار عملی با شبکه (نصب،‌ راهبری و …) را یاد بگیرد. در سال چهارم باید به دیدی کلی رسیده باشد و با سیستم های مختلف اطلاعاتی آشنا باشد و بتواند به عنوان عضوی از یک تیم در مدیریت، طراحی و تولید یک پروژه IT فعالیت کند. در سال های آخر مباحث مربوط به شبکه های محلی، مهندسی اینترنت و….اهمیت زیادی دارد.




۲- آیا درس های دانشگاه کافی است تا فردی بعد از گذراندن ۴ سال بتواند ادعا کند مهندس IT است؟


هم در کشور ما و هم در کشورهای دیگر که حتی از نظر دانشگاهی در سطوح بالاتری قرار دارند چیزی که در دانشگاه آموزش داده می شود لازم هست اما کافی نیست برای اینکه پایه های علمی رشته آموزش داده می شود. بنابراین دانشجو باید هم در طول تحصیل و هم در کارآموزی سعی کند تجربیات عملی را هم که برای کارش لازم است حتما یاد بگیرد. مشکل مضاعفی که در دانشگاه های ما از جمله در رشته IT وجود دارد این است که سر فصل ها خیلی دیر به روز میشود برای مثال سر فصل رشته IT حدود ده سال پیش تدوین شده در صورتی که در دنیای IT مباحث خیلی سریع پیشرفت می کند و این دلیل دیگری است که دانشجو نباید خود را محدود به سر فصل های درسی کند .




۳- آینده IT را در کشور ما چگونه ارزیابی می کنید؟


آینده IT در کشور ما تابع آینده IT در دنیا است. آینده IT در دنیا خیلی روشن است و اگر کسی تصور کند که IT راه خودش را پیموده و یا به جایگاهی که می خواسته برسد رسیده خیلی اشتباه کرده. از ۲۰ سال پیش که کامپیوترها به شکل کلی وارد زندگی انسان شدند هر سال متوجه کاربرد بیشتر کامپیوتر و IT می شویم. هم اکنون می توان دنیایی را تصور کرد که خیلی استفاده های دیگر از IT بشود و اینکه IT چه خدماتی می تواند به انسان ها داشته باشد. متخصصینIT هم آینده درخشانی دارند.




۴- کشور ما در مقایسه با کشورهای دیگر در چه حدی است؟ و چه نمره ای خواهید داد؟


به نظر من ما الان در وسط جدول هستیم. دریکی از رتبه بندی های معروف هم ایران در جایگاه ۶۹ دنیا قرار دارد. معمولا رتبه بندی موسسات بین المللی بر اساس یکسری معیارهاست مثلا از نظر اینکه چقدر دانشگاه های کشور ازنظر IT فعال هستند و یا از نظر اینکه میزان استفاده از IT چه­ قدر است و فرهنگ IT چقدر جا افتاده است و ملاک های دیگر.




۵- میزان نیاز کشور به ITman در چه حد است؟ و آیا این نیاز اشباع شده است؟


IT هنوز خیلی جای پیشرفت دارد. نمونه مشخص این که اتحادیه اروپا اعلام کرده است در ۱۰ سال آینده میلیون ها متخصص IT کم دارد و در واقع از نظر متخصص IT در کمبود شدید قرار دارند و به نظر من برای کشور ما هم وضع به همین گونه است.


(آینده فارغ التحصیلان IT را چگونه می بینید؟دانشگاه چه کمکی می تواند بعد از فارغ التحصیلی به دانشجویان داشته باشد؟)


نمونه ای از آن این که دانشگاه همین امسال به دنبال فوق لیسانس و دکترای IT بوده و به ندرت توانسته ایم چنین افرادی را پیدا کنیم و خود این نشان می دهد که حداقل دانشگاه ها هنوز به متخصص IT خیلی نیاز دارند و بقیه قسمت های جامعه نیز به همین شکل است. کمکی که دانشگاه می تواند کند اینست که مبانی علمی را فراهم می کند. دانشجویان نیز باید تا حدی نقایصی که در سر فصل ها وجود دارد در کلاس ها و فعالیت های فوق برنامه (مثلا از طریق کمیته علمی) پوشش دهند
بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل
sajjadgameactor
Admin
Admin
sajjadgameactor


تعداد پست ها : 122
دانشگاه : صنعتی همدان
رشته دانشگاهی : فناوری اطلاعات
سن : 32
محل سکونت ahvaz
تاریخ عضویت : 2010-08-28

مباحثی در مورد IT Empty
پستعنوان: رد: مباحثی در مورد IT   مباحثی در مورد IT Empty2010-09-06, 17:54

ممنون اطلاعات خیلی بدرد بخوری هست و به نطرم همه ی IT ها باید بدونن
ولی لطفا اگه میتونید بنویسید مصاحبه با چه شخصی صورت گرفته و منبع رو هم اگه اخر پست اضافه کنید خیلی خوب میشه مباحثی در مورد IT Icon_idea
بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل
hut
مدیر بخش فناوری اطلاعات
مدیر بخش فناوری اطلاعات
hut


تعداد پست ها : 38
دانشگاه : صنعتی همدان
رشته دانشگاهی : فناوری اطلاعات
تاریخ عضویت : 2010-08-30

مباحثی در مورد IT Empty
پستعنوان: نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات(ICT)در کا رآفرینی   مباحثی در مورد IT Empty2010-09-09, 16:40


عبارت اقتصاد جديد به تدريج رواج يافته و چشم انداز تازه اي را ترسيم ميكند كه با گسترش فناوري اطلاعات همراه است.درچنين اقتصادي، فناوري اطلاعات و ارتباطات گسترش و اهميت فزاينده اي پيدا ميكند. جامعه انساني طي قرون گذشته، تاثيرات قابل توجهي از تغييرات فناوري پذيرفته است. ICT به ارضاي نيازهاي ارتباطي و اطلاعاتي كه به ايجاد دانايي كمك ميكند، ميپردازد و امكانات جديدي براي تبادل اطلاعات ايجاد ميكند.ICT توان بالقوه اي دارد تا به قابليت انسان براي ايجاد دانش جديد بيافزايد.


فرانك وبستر در كتاب نظريه هاي جامعه اطلاعاتي بيان ميدارد كه نخستين تعريف از اطلاعات كه به ذهن خطور ميكند، تعريف معناشناختي است. اطلاعات معني دار داراي يك موضوع بوده و محتواي آن، آگاهي يا دستوري درباره چيزي يا كسي است. اما كنت ارو معتقد است كه معناي اطلاعات بطور مختصر و كوتاه عبارتست از كاهش در عدم قطعيت. اطلاعات كاربر را قادر ميسازدتا در مورد چيزي شناخت پيدا كند و از آن دانايي براي برقراري ارتباط ،يادگيري،تفكر،تصميم گيري و نوآوري در موقع نياز استفاده كند.

نظريه شبكه هاي اجتماعي در رابطه با كارآفريني:
طبق نظريه شبكه هاي اجتماعي، كارآفريني فرايندي است كه در شبكه متغيري از روابط اجتماعي واقع شده است و اين ارتباط اجتماعي ميتواند رابط كارآفرين را با منابع و فرصتها ، محدود يا تسهيل كند. توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات باعث ايجاد شبكه اي عظيم با مقياس جهاني (اينترنت) شده است. در كشورهاي پيشرفته، اينترنت يكي از مهمترين ابزارهاي كارآفرينان است. اين افراد از طريق اين شبكه بر قابليت هاي خود افزوده و از مزاياي آن بهره ميگيرند.



كارآفريني، موتور توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات:
با كارآفريني است كه نيازها شناخته ميشود و با رفع نيازها، پيشرفت حاصل ميشود. كشورهاي صنعتي به اين دليل پيشرفته اند كه در فناوري اطلاعات پيشرفت كرده اند و توسط آن هم اقتصاد جهان را در اختيار گرفته و هم تبديل به قدرت نظامي شده اند و حال فرهنگ جهان را به سوي خواسته هاي خود هدايت ميكنند.كارآفريني اطلاعات در سطوح مختلف سخت افزار، نرم افزار، اطلاعات و ارتباطات قابل انجام است. در هريك از اين سطوح، فرصت هاي بسياري براي كارآفريني وجود دارد كه نيازمند حمايت مركز سرمايه گذاري و تلاش هاي كارآفرينانه است و جالب اينكه كارآفريني در حوزه اطلاعات، بسيار راحت تر و عملي تر از كارآفريني در ساير حوزه ها است. به عنوان مثال، در حوزه نيروگاه هسته اي به دليل كاربرد محدود، ايده هاي كمتري وجود دارد. به علاوه سرمايه گذاري فوق العاده زياد و در صد امكان پذيري كم، مانع هر فعاليت كارآفرينانه است، در حاليكه در حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات با گستردگي بسيار زياد، ايده هاي بسياري خلق مي شود و ميزان سرمايه گذاري مورد نياز كه ايده ها را به نتيجه برسانند، چندان زياد نيست.




نتيجه گيري:
ملاحظه شد كه فناوري اطلاعات و ارتباطات، تحولات زيادي در كليه فعاليتهاي اجتماعي از جمله كارآفريني به وجود آورده و به عنوان مهم ترين ابزار كارآفريني مدرن مورد توجه قرار گرفته است. همچنين كارآفريني در فناوري اطلاعات پهنه وسيعي براي فعاليت دارد. كارآفريني لازمه توسعه فناوري و توسعه فناوري بستر كارآفريني است. بر اين اساس اهميت نقش بستر سازي كارآفريني و وظيفه دولت مشخص ميشود. دولت بايد بستر كارآفريني در حوزه فناوري اطلاعات را كه همان شبكه هاي ارتباطي و اطلاعاتي است، توسعه دهد و امكان دسترسي آسان همه به اين شبكه را فراهم كند، ضمن اينكه فرهنگ استفاده از شبكه را ايجاد كرده و گسترش دهد و قوانين و مقررات لازم را تدوين و اجرا كند.
پديده فرار مغزها كه خصوصا در فناوري نو بيشتر رايج است از نتايج ضعف كارآفريني در كشورهاي در حال توسعه است. بسياري از نيروهاي تحصيل كرده اين كشورها، صرفا عملي بار آمده و تربيت شده اند و بايد توسط ديگران مديريت شوند و از سوي ديگر، افرادي هم كه شخصيت كارآفريني دارند، بستر كارآفريني را در اين كشورها نمي يابند. كارآفرينان مي توانند مشاغلي را در زمينه فناوري براي متخصصان داخل كشور ايجاد كنند و در اثر رضايت شغلي كه بوجود مي آورند، علاوه بركليه مزاياي كارآفريني، از فرار مغزها نيز جلوگيري كنند.

منبعhttp://www.irtafrih.com:



بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل
 
مباحثی در مورد IT
بازگشت به بالاي صفحه 
صفحه 1 از 1

صلاحيات هذا المنتدى:شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد
تالار گفتگوی دانشگاه صنعتی همدان :: تالارهای اختصاصی :: رشته های دانشگاهی :: فناوری اطلاعات-
پرش به: